Том Круз дава урок по телевизионни настройки и "изглаждане на движенията"

5 декември 2018
Том Круз дава урок по телевизионни настройки и "изглаждане на движенията"

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

 

В един страстен видеоклип, публикуван в Twitter във вторник, звездата от "Мисията невъзможна" предупреди, че настройката по подразбиране на много телевизори от висок клас "прави повечето филми да изглеждат така, сякаш са били заснети на високоскоростен видеоклип вместо на филм".

 

След като си взе почивка след снимките на новия филм "Топ Гън", той се появи заедно с режисьора Кристофър Маккуари, който пледира пред зрителите да направят едно бързо търсене в интернет и да разберат как да направят  правилните настройки.

 

"Ако притежавате модерна телевизия с висока разделителна способност", каза той, "има голям шанс да не гледате филмите така, както бихте могли, като лесно може да има загуба на качеството".

 

Нагласяването на движението или интерполацията е техника, която изкуствено добавя допълнителни рамки към движещото се изображение, за да се предотврати замъгляването - най-ефективно при гледане на спорта.

 

Но много от филмовата индустрия я мразят, тъй като тя може да влоши качеството на изображението на оригиналния филм и да промени оцветяването.

 

"Понякога качеството е толкова лошо, че филма изглежда като сапунена опера, заснета на евтина видеокамера", пише американският режисьор Рийд Морано, който започва петиция, която призовава телевизионните продуценти да изключат тази опция.

 

"Невероятно е, че това е стандартна настройка за всички HD телевизори, защото по същество това, което прави, отнема артистичното произведение на режисьорите".

 

Тя предложи на производителите да работят с телевизионните доставчици, за да откриват кога се наблюдава спортно събитие и съответно да променят настройките на телевизора.

 

Във видеото, публикувано във вторник, г-н Круз добавя: "Филмовите дейци работят заедно с производителите, за да променят начина, по който се активира видео интерполацията на телевизора ви, като ви дава по-лесен достъп и по-голям избор кога да използвате тази функция."

 

Г-н Маккуари, който режисира най-новия филм "Mission Impossible", каза междувременно, че хората трябва да търсят "Изключване на изглаждането на движението" [марка на телевизора]" в Интернет.

 

Източник

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още