Microsoft изгражда уеб браузър, работещ с Chromium, който ще замени Edge в Windows 10

5 декември 2018
Microsoft изгражда уеб браузър, работещ с Chromium, който ще замени Edge в Windows 10

Уеб браузърът Edge на Microsoft няма успех още от дебюта си в Windows 10 през 2015 г. Изграден с нов рендиращ алгоритъм, известен като EdgeHTML, Microsoft Edge беше проектиран да бъде бърз, лек и сигурен, но стартира с многобройни проблеми, които доведоха до това потребителите да го отхвърлят. Оттогава Edge се бори да спечели позиции, но е отхвърлян благодарение на продължаващата си нестабилност и от потребителите и от уеб разработчиците.Поради това изглежда, че Майкрософт хвърля кърпата с EdgeHTML и вместо това изгражда нов уеб браузър, задвижван от Chromium, който използва подобен рендиращ алгоритъм, популяризиран най-напред от браузъра Chrome на Google, известен като Blink. С кодово име "Anaheim", този нов браузър за Windows 10 ще замени Edge като браузър по подразбиране на платформата. Не е известно в този момент дали Anaheim ще използва марката Edge или нова марка и  дали потребителският интерфейс между Edge и Anaheim е различен. Едно нещо обаче е сигурно; EdgeHTML в браузъра по подразбиране на Windows 10 е мъртъв.

 


EdgeHTML е мъртъв - да живее ChromiumМнозина ще се радват да чуят, че Microsoft най-после планува да смени уеб браузъра по подразбиране на Windows 10. Използването на Chromium означава, че уебсайтовете трябва да се държат по същия начин както в Google Chrome в новия браузър на Microsoft в Анахайм, което означава, че потребителите няма да стимат проблеми, свързани с нестабилността и производителността, открити в Edge. Това е първата стъпка към съживяването на вградения уеб браузър на Windows 10 за потребителите на компютри и телефони. Edge в iOS и Android вече използва рендиращи алгоритми, които са вградени в тези платформи, така че много неща няма да се променят на този фронт.Очаквам, че ще видим, Microsoft да въведе Anaheim по време на цикъла на разработка през първата половина на 2019 година. Това е голяма стъпка за Windows. Най-накрая, уеб браузърът на Microsoft трябва да може да се състезава с Chrome, Opera и Firefox, а тези, които са "ол-ин" в екосистемата на Microsoft, най-накрая ще получат браузър от Microsoft, който работи добре при сърфиране в интернет.Все още има много неща, които не знаем за Анахайм и съм сигурен, че ще научим повече за това официално от Microsoft през следващите седмици. Какви са вашите мисли по този въпрос? Кажете ни в коментарите.

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още