Какъв геймърски компютър да избера - мощен или евтин? И двете!

17 октомври 2018
Какъв геймърски компютър да избера - мощен или евтин? И двете!

Бюджет - от 1200 лв. до...

 

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

 

Да, точно така. Вграденият графичен процесор Radeon™ RX Vega 11 Graphics в четириядрения 3,6-гигахерцов AMD Ryzen 5 2400G разполага с до 2 MB споделена памет. Това е достатъчно да се играят игри като Fortnite, Fifa 2019, Overwatch, Dota 2 и други подобни на ниски, а дори и на средни настройки при приличните около 50 и повече fps. Други популярни игри като World of Warcraft, Counter Strike и MineCraft също вървят гладко с тази конфигурация. Разбира се, при AMD процесорите трябва да се обърне внимание на бенефитите, които дава бързата RAM памет. Една конфигурация с 16GB DDR4 3200MHz, каквато сме предложили тук, би била идеално начало за всеки геймър.

 

Следващата логична крачка би била избора на доста по-мощна видеокарта. След ниския клас Radeon RX560, който сме предложили тук, преминаваме към далеч по-мощната Nvidia GTX1060. Със своите 6GB GDDR5, тази видеокарта ни позволява да играем на високи и ултра-високи настройки най-новите игри. Far Cry 5, Assassin's Creed и Formula 1 могат да ни пренесат в своя свят с Full HD резолюция от 1080p. Колкото до избора на процесор, трудно при по-високия клас машини можем да избягаме от осмото поколение на Intel. Мощния шестядрен 3,2 гигахерцов i7-8700 е идеално допълнение към конфигурацията. Целта ни тук е да направим бюджетен компютър, който да успее да задоволи по-непретенциозните геймъри.

 

Докато достигнем до машините за маниаци. Истински геймърски конфигурации, 4K изживяване, работа на няколко монитора с най-добрите и мощни компоненти, които могат да се намерят на пазара. Отключенитe за овърклок Intel i7-8700K, i5-8600K и i7-7700K, наред с шест- и осем-ядрените AMD Ryzen 7 могат да заситят и най-закоравелите геймъри. В допълнение към тях само имената на Nvidia GTX 1070TI и GTX1080 карат тези хора да настръхват. В търсенето на най-добрия фреймрейт, сглобихме следната машина. Кръстили сме конфигурацията "колекционерска", заради наличието на лимитирания Intel i7-8086K. Процесорът ще се произведе в ограничени бройки и притежаването му е изключително блазнещо за техническите гурута. Специално в този компютър сме вместили и видеокарта GTX 1080TI за уникално геймърско изживяване.

 

Както видяхме, можем да получим най-доброто решение спрямо нашия бюджет бързо и лесно. Независимо дали ще играете по 20 часа на ден или веднъж в месеца, удоволствието от играта трябва да бъде максимално. Именно за това подборът на компоненти, дори и избора на кутия с или без LED светлини, играе влияние. И нека фреймрейтовете бъдат с Вас!

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още