Децата сa "датафицирани от раждането"

8 ноември 2018
Децата сa "датафицирани от раждането"

Днешните деца са първите, които са "засегнати" още от самото си раждане и твърде малко внимание се обръща на последствията, се казва в доклад от Комисаря.

"Кой знае какво става с мен?" призовава за законово задължение за грижа между социалните медийни гиганти и техните по-млади потребители.

И настоява правителството да обмисли укрепването на законите за защита на данните.

Канарчето в мен

Докладът също така подчертава как много малки деца използват играчки, свързани с интернет.

Те събират лични съобщения и информация, които може да са несигурни и отворени за атака от хакери, се казва в него.

В доклада се цитират изследвания, водени от Соня Ливингстън, която описва децата като "канарче във въгледобивната мина за по-широко общество" - първото, което се сблъсква с новите технологии и рисковете, преди много възрастни да са наясно с тях.

Тя казва:

    -
децата трябва да бъдат обучавани в училищата за това как се събират данните и за какви цели;
   -
когато дадена играчка събира видео или аудио, генерирани от дете, това следва да бъде обявено изрично във видима част от опаковката или придружаващата я информация;
   -
използвайки езика, който децата разбират, компаниите трябва ясно да обяснят в своите условия какви данни се събират и как ще се използват;

Според доклада:

    -
на възраст между 11 и 16 години, децата публикуват по социални медии средно 26 пъти на ден;
    -
докато достигнат зряла възраст, те вероятно ще са публикували 70 000 пъти;
   -
до 13-годишна възраст, родителите на децата ще са публикували средно 1300 снимки и видеоклипове с тях на социални медии;

Има и:

    -
събраните данни, когато децата използват интернет;
    -
проследяващи устройства и приложения, използвани от родителите, за да държат децата под око;
    -
биометричните данни, съхранявани от обществени органи като училища и НЗИ;

Докладът предупреждава, че могат да съществуват рискове за младите хора, в които профилирането на използването на интернет се използва в области на живота, където може да има по-дълбоки последици, като съдебната система или образователната система.

Един смущаващ сценарий е дали здравноосигурителна компания използва информацията, публикувана от дете в социалните медии за своето психическо здраве, като част от решението си дали да издаде полица или колко да я таксува.


Технологията се развива

Анна Лонгфийлд, комисар по децата в Англия, заяви: "Трябва да спрем и да помислим какво означава това за живота на децата и как то може да повлияе върху бъдещия им живот като възрастни."

"Ние просто не знаем какви ще бъдат последствията от цялата тази информация за нашите деца."

"Компаниите, които правят приложения, играчки и други продукти, използвани от деца, трябва да спрат да ги пълнят със следене и да сложат своите условия на език, който децата разбират."

"И най-важното е, че правителството трябва да следи ситуацията и да подобри законодателството за защита на данните, ако е необходимо, така че децата да бъдат истински защитени - особено когато се развива технологията".

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още