Компютрите могат да причинят истинска болка във врата

7 януари 2019
Компютрите могат да причинят истинска болка във врата

Това е толкова често срещана поза, че почти не я забелязваме вече: някой седи на компютър, привел глава напред, за да погледне по-отблизо екрана. Но това привидно безвредно положение компресира врата и може да доведе до умора, главоболие, лоша концентрация, повишено мускулно напрежение и дори нараняване на прешлените с течение на времето. Тя дори може да ограничи способността да обърнеш главата си.

 

"Когато стойката ви е висока и изправена, мускулите на гърба могат лесно да поддържат теглото на главата и шията - до 12 килограма", обяснява професорът по холистично здраве на Сан Франциско Ерик Пепер. - Но когато главата ти се издига напред под ъгъл от 45 градуса, шията ти действа като опора, като дълъг лост, който вдига тежък предмет. Сега мускулното тегло на главата и шията ти е еквивалентно на около 45 паунда. Хората получават схванат врат и болки в гърба и раменете."

 

Пепер, доцентът по здравно образование Ричард Харви и техните колеги, включително двама учени-изследователи, тестваха ефектите от позицията на главата и шията в едно скорошно проучване, публикувано в списание Biofeedback. Първо те помолиха 87 ученици да седнат изправени с правилно подредени глави на вратовете си и да ги помолят да обърнат главите си. След това учениците бяха помолени да „изтръгнат” вратовете си и да изпънат главите си напред. Деветдесет и два процента съобщават, че са в състояние да обърнат главите си много по-на страни, когато не са наведени напред. При втория тест 125 ученици навеждат главите си за 30 секунди. След това 98% съобщават за някакво ниво на болка в главата, врата или очите.

 

Учените също наблюдаваха 12 ученици с електромиографско оборудване и откриха, че напрежението на трапецовидния мускул се увеличава в изпъкналата позиция на главата напред.

 

Така че, ако страдате от главоболие или врат и болки в гърба от работа с компютър, проверете стойката си и се уверете, че главата ви е подравнена в горната част на врата, като че ли се държи от невидима нишка от тавана. - Много бързо можеш да направиш нещо за тази лоша поза - каза Пепер. За да се повиши осведомеността на тялото, Peper препоръчва целенасочено да се репликира позицията на главата напред / врата. "Можеш да променяш позицията и да усетиш симптомите. Тогава, когато откриеш, че го правиш, можеш да осъзнаеш и да спреш."

 

Други решения, които се предлагат, включват увеличаване на шрифта на екрана на компютъра, носене на очила за четене на компютър или поставяне на компютъра на стойка на нивото на очите, за да се направи екранът по-лесен за четене без напрежение.

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още