AMD обяви първите 7nm графични процесори в Radeon Instinct MI60 и MI50

7 ноември 2018
AMD обяви първите 7nm графични процесори в Radeon Instinct MI60 и MI50

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon. Интелигентите MI60 и MI50 на Radeon Instinct са създадени, за да се справят с най-големите работни натоварвания, като "Deep learning", високопроизводителни изчисления, облачни услуги  и други приложения свързани с интензивно рендване.

Видеокартите Radeon Instinct MI60 и MI50 се основават на архитектурата на AMG Vega 20 GPU и се произвеждат при производствения процес на 7MM FinFET на TSMC. Освен AMD, които заявяват, че са първите графични процесори от 7nm на пазара, MI60 и MI50 също са първите, които използват най-новия интерфейс PCIe 4.0 x16 на PCI-SIG, който може да издържи до 31.51GB/s трафик.

Отвън Instinct MI60 и MI50 имат еднакъв дизайн. Ускорителите имат дължина 267 мм и заемат два PCI слота. Те разчитат на решение за пасивно охлаждане и нямат вентилатори за охлаждане.

 

Прегледайте днешните промоции на ИТ компоненти в Amazon тук.

Моделът MI60 е оборудван с 64 броя презаредени изчислителни устройства и 4,096 поточни процесора. Той разполага с върхова честота от 1800MHz и 32GB HBM2 ECC (коригиращ грешки код) памет с честота 1GHz в 4,096-битов интерфейс на паметта. Видеокартата има TDP (топлинна мощност), оценена на 300W и извлича мощност от 6-пинови и 8-пинови PCIe помощни конектори.

MI50 също не е по-слаб. Той има 60 изчислителни единици и 3,840 поточни процесора. MI510 честотата е 1,747MHz и идва с 16GB HBM2 ECC памет, работеща на 1GHz в една и съща 4096-битова шина за памет като MI60. Подобно на M160, MI50 има 300W TDP и разчита на комбинация от 6-пинови и 8-пинови PCIe захранващи конектори.

Двата графични процесора са оборудвани с две Infinity Fabric Links. Технологията Infinity Fabric Link на AMD позволява на корпоративните потребители да свържат до два клъстера от четири графични процесора на един сървър, за да постигнат скорост на комуникация между видеокартата и peer-to-peer около 200GB/s, което е до шест пъти по-бързо от тази на един PCIe 3.0 интерфейс.

AMD ще пусне в продажба интелигентните MI60 и MI50 ускорители на 18 ноември. Производителят на чипове все още трябва да разкрие ценообразуването за всеки един от моделите.

 

Източник

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още