Хардуерен доставчик очаква повишаване на цените с до 10 процента

5 ноември 2018
Хардуерен доставчик очаква повишаване на цените с до 10 процента

Хардуерен доставчик очаква повишаване на цените с до 10 процента

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай. Макар че има надежди за сключване на сделка между двете страни, някои компании от ИТ индустрията, включително персонализирания производител на хардуер MBX Systems, вече виждат и се подготвят за още по-голямо въздействие.

MBX е международна фирма, която произвежда хардуер за редица корпоративни технологични компании. Тя предлага проектиране, производство, обработка на изображения/тестване, управление на инвентара и глобално изпълнение, които помагат на софтуерните компании, мрежите за доставка на съдържание и доставчиците на облачни услуги (CSP) да разгръщат техния хардуер. Нейните клиенти включват AlienVault, Agilence, CA Technologies, FireEye, Masergy, ShoreTel, Unitrends и Vubiquity и други фирми в киберсигурността, наблюдението и съхранението, предаването на медийни потоци, симулаци на полети, медицинското оборудване и др.

 

Прегледайте днешните промоции на ИТ компоненти в Amazon тук.

През октомври MBX изпрати писмо до своите ISV, OEM и CSP клиенти, информирайки ги за предстоящите увеличения на цените, обявени от над 30 доставчици на компоненти на MBX, включително Hewlett Packard Enterprise, Intel, Samsung, Seagate и Supermicro. Увеличаването варира от доставчик до доставчик. Но някои от тях налагат на MBX допълнителни 10%. Други с компоненти, построени частично в Китай, повишават цените със средно шест процента и "някои изгарят през текущите инвентаризации, преди да ни таксуват за тарифата", каза президентът на MBX Крис Тъкър пред Tom's Hardware.

Това, от своя страна, влияе върху цените, които MBX трябва да налага на своите клиенти.

"Редица фактори причиняват колебания в ценообразуването на компонентите, например, когато се освободи нова архитектура или пазарните условия окажат влияние върху търсенето и предлагането. Тарифите са днешният фактор, оказващ влияние върху цените на компонентите, и основната причина цените да се увеличават ", каза Тъкър.

Докато тарифите се отнасят до различни сървърни компоненти, включително твърди дискове, SSD, захранвания, охладители на процесора, радиатори, LED фенове и шаси, Тъйкър ни каза, че MBX е видял най-голямото влияние върху кабелите, видеокартите и дънните платки, които са се увеличили с около 10%.

"Някои доставчици все още не се притискат, но предлаганите от 1 януари тарифи са по-високи от тези, които понастоящем са засегнати. Потенциалните последици от допълнителните 15%, като се достигне общата тежест на тарифите до 25%, ще бъдат по-големи грижи ", каза Тъкър.

"Пренасочването на договори и възстановяването на цените на крайните потребители могат да отнемат вятъра от платната на техните екипи за продажби. При сегашната тарифна ситуация, много от тях просто усвояват допълнителните разходи. Това обаче може да се промени през януари, ако допълнителната тарифа от 15% влезе в сила ", обясни той.

"Компанията е изразходвала стотици часове в много отдели, включително веригата за доставки, инженеринга, финансите и продажбите. Няма добавена стойност за това, просто изгубени възможности, когато бихме могли да се фокусираме върху други области на бизнеса ", каза Тъкър.

 

Управление на очакванията

MBX не увеличава цените рязко. Вместо това тя прилага "постепенно" промени на цените и ги освобождава на партиди, за да помогне за свеждане до минимум на смущенията, според Тъкър. Междувременно тя усвоява някои от увеличените разходи сама.

 

Прегледайте днешните промоции на ИТ компоненти в Amazon тук.

"Повечето клиенти знаят какво да очакват и го приемат. Клиентите могат да видят в своите спецификации точно кои компоненти са засегнати. Някои глобални компании имат политики за веригата за доставки, свързани с начина, по който се представят и прилагат ценовите промени, така че те изискват по-модерно планиране ", каза той.

Друга мярка, която MBX предприе, е да насочи вниманието за някои компоненти на клиентите си към алтернативни продукти, които са по-слабо засегнати от тарифите. Разбира се, това може да стане само ако компонентите са съвместими и съпоставими.

В очакване на следващото увеличение на тарифите, MBX насърчава и клиентите да прогнозират търсенето през януари 2019 г., за да придобият инвентаризация по текущите цени.

"За някои от базираните в САЩ доставчици, които използваме с производството в Китай, могат да купуват и внасят собствени продукти и да ги препродават на нас, като намаляват тарифните разходи, тъй като тарифирането се основава на първоначалните разходи за внос. Тарифата, която е преминала, е по-ниска, отколкото ако сме закупили директно ", каза той.

Тъкър отбеляза, че някои големи производители с възможности в много страни, включително Intel и Kingston, пренасочват производството от Китай към алтернативни дестинации, за да избегнат тарифите и увеличението на цените, където могат.

 

Източник

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още