Роботи ще правят роботи в новата фабрика на ABB за 150 млн. долара в Китай

29 октомври 2018
Роботи ще правят роботи в новата фабрика на ABB за 150 млн. долара в Китай

Роботи ще правят роботи в новата фабрика на ABB за 150 млн. долара в Китай

Роботи ще произвеждат роботи в новата фабрика на АББ в Китай. Подобни планове обяви швейцарската инженерингова група в събота като заяви, че планира да инвестира 150 млн. долара в Шанхай, и по този начин да защити своето място като най-големият производител на индустриални роботи в страната.

Фабриката, разположена в близост до колежа за роботика в Китай, ще трябва да започне работа до края на 2020 г. и ще произвежда роботи както за Китай, така и за износ в други части на Азия. Китай е вторият по мащаб пазар на АББ след Съединените щати.

"Шанхай се превърна в жизненоважен център за водещо технологично лидерство - за АББ и за света", каза изпълнителният директор на АББ Улрих Спиешофер в изявление, обявяващо проекта.

С разширяването, АББ навлиза на китайския пазар на роботи, като се противопоставя на притесненията за напрежение в търговията със Съединените щати и някои страхове, че то може да попречи на търсенето на електроника, авточасти и други елементи, които изискват автоматизирано производство и роботи.

Китай разширява роботната си сила, тъй като в страната се увеличават заплатите за човешки работници и тя се стреми да се конкурира с по-евтините страни чрез по-голяма автоматизация. През 2017 г. един от всеки три продадени робота в света отиде в Китай, който закупи близо 138 000 единици, каза АББ.

Продадоха за 432 000 долара портрет, направен от програма с Изкуствен Интелект

Новата фабрика на ABB с капацитет 75 000 квадратни метра ще използва софтуер, който да позволи на хората и роботите да работят безопасно в непосредствена близост, каза компанията, добавяйки, че роботите YuMi - предназначени да работят заедно с хората - също ще бъдат използвани за много от задачите за сглобяване на малки части, необходими за производството на робот на АББ.

Съперникът Kuka, построен през 2016 г. от Китайската фирма Мидеда преди две години, също се разраства в страната, включително чрез изграждането на парк за роботи в Шуду, близо до Хонг Конг.

АББ, чиито промишлени роботи се използват наред с другите цели, за изграждане на автомобили, както и за сглобяване на електронни устройства, ще изграждат роботи за множество индустрии в завода в Шанхай, съобщи говорител.

АББ не даде информация колко служители ще се наемат за фабриката, но заяви, че ще увеличи заетостта на роботите, която сега е повече от 2000 работници от АББ в Китай.

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още