Мобилен телефон базиран на блокчейн ще стартира през декември

30 ноември 2018
Мобилен телефон базиран на блокчейн ще стартира през декември

Finney, телефонът базиран на блокчейн технологията, който беше анонсиран по време на пика на криптовалутите през 2018 г., се очаква да започне да се продава в края на декември.

Откривайки окончателния си дизайн за първи път на събитие днес в Барселона, Sirin Labs, създателят на телефона, обещава да подобри потребителското преживяване на децентрализираните приложения (или dapps) с новия си хардуер.

Компанията твърди, че е увеличила капитала си с над 157 милиона долара с първоначалното предлагане на монети (ICO), обявено в началото на тази година, за да финансира развитието на устройството. Все пак, с толкова малко dapps, които все още са стартирали, остава да се види дали има апетит за подобряване на потребителския опит на децентрализираната мрежа.

Сирин няма да се ангажира с точна дата, но Nimrod May, главният маркетинг директор на компанията, заяви, че разпространяването ще започне някъде между 15 и 25 декември. Сирин си партнира с един от най-големите производители на електроника в света, Foxconn, за да произведе устройствата.

 

Вижте актуалните ни оферти за компютърни конфигурации тук!

 

Телефонът е с цена 999$. Може да бъде предварително поръчан за притежателите сирин (SRN). Скоро ще се появят повече канали за плащане и May обясни, че компанията винаги ще приема каквато и да е форма на плащане, която купувачите използват.

Няма връзка между цената на SRN и цената на телефона. Криптовалутата се е покачила от $0.06 до $0.18 през последните три месеца, сочат данните от сайта CoinCap.

Повече играчи са навлезли на пазара, откакто Finney беше предложен за първи път. По-специално, дългогодишният производител на мобилни телефони HTC обеща устройство, проектирано с крипто. Наскоро Pundi X също е влязъл в играта.

May даде прогноза за продажбите: "Сигурен съм, че ще преминем 100 000 през първата година."

Като телефон, предназначен да носи криптиране, Фини прави силни претенции за сигурността си.

Може да се подчертае дълбокият опит на екипа в киберсигурността и приложението му с изкуствен интелект за откриване на проникване. Телефонът е създаден и с модификация на операционната система Android за мобилни устройства, наречена SirinOS, която е проектирана с функционалност на блокчетата.

Това означава, че сигурността, която без съмнение ще получи най-голямо внимание, ще бъде нейното най-голямо предимство. Както May написа в CoinDesk, портфейла е всъщност второ устройство в същия корпус като телефона.

За да накарат хората да използват нови приложения в "dCenter" на компанията или в децентрализирания магазин за приложения, Sirin ще улесни производителите на приложения да изпращат на потребителите на "Фини" безплатни токени.

 

Не се знае защо, но се смята, че правителството е забранило услугата

прочети още

Google е глобен с 50 милиона евро (£44m) от френския регулатор на данни CNIL за нарушаване на правилата на ЕС за защита на данните.

прочети още

Много хора разтриват или опъват вратовете си, докато работят на компютъра. Ново проучване показва, че навеждането напред за да прочете по-ясно написаното на монитора, се отразява на шията и води до проблеми с врата и раменете.

прочети още

Изследователи създадоха най-бързата и енергийно ефективна симулация на част от мозъка на плъх, използвайки компютърен хардуер.

прочети още

Фокусирането върху отрицателното е добро, когато става въпрос за батерии

прочети още

Puma пуска в експлоатация ограничено количество на обувките си за бягане RS-Computer от 1986 г., които разполагат с компютърен чип, който да записва разстоянието, времето и изразходваните калории. Бягащите могат да свържат обувката чрез 16-пинов конектор към всеки Apple IIE, Commodore 64 или IBM PC, за да видят данните си.

прочети още

Microsoft се хвърля бялата кърпа с Edge и изгражда нов уеб браузър за Windows 10, този път базиран на Chromium.

прочети още

Полицията в Ню Йорк съобщи днес, че е придобила 14 дрона и планира да ги използва в полицейските си акции в града. Ход, който провокира реакциите на гражданските застъпнически групи, които са загрижени за мотивите на отдела.

прочети още

Нещо държи будна филмовата звезда Том Круз през нощта: функцията "изглаждане на движението".

прочети още

Уикендът на Amazon за пазаруване за празниците счупи всички рекорди, а тазгодишният Кибер-понеделник се превърна в най-успешния в историята на компанията.

прочети още

Комисарят за защита на децата в Англия призовава интернет гигантите да бъдат по-прозрачни относно данните, които събират за децата.

прочети още

Днес AMD представи първите и най-бързи графични процесори, създадени със нова 7nm технология, в своето събитие Next Horizon.

прочети още

Amazon се присъединява към конкурентите си в търговията на дребно, като разширява програмата си за безплатна доставка точно преди огромното пазаруване за празниците.

прочети още

Тарифите, които федералното правителство на САЩ наложиха на някои продукти, експедирани от Китай през юли и добавени през август и септември, оставиха много хора да се чудят какво ще означава това за ценообразуването на безбройните компоненти на компютъра, които се доставят до САЩ от Китай.

прочети още

На пазара има изобилие от предварително сглобени персонални компютри, но няма нищо по-голямо от удовлетворението от това да си го сглобите сам. Въпреки, че процесът на сглобяване на компютър не е труден, може да е обезсърчителен първия път, когато го правите.

прочети още

Всеки е чувал за пазаруване онлайн, но трудно се престрашава да направи първата си покупка. Факт е, че няколко сайта предлагат изгодни цени, а промоциите им понякога са страхотни. Но как да пазаруваме компютърни части от Amazon.co.uk?

прочети още

Хуманоидният робот YuMi дирижира Lucca Philharmonic Orchestra в съвместен концерт заедно с италианския тенор Андреа Бочели в театъра "Верди" в Пиза, Италия 12 септември 2017 г.

прочети още

Произведение, създадено от програма с Изкуствен Интелект, е продадено на търг за $ 432,000 (£ 337,000).

прочети още

Всички говорят за това каква видеокарта или процесор притежават или планират да закупят. Изборът на дънна платка обаче е много важен. Именно тя е свързващото звено, което кара системата да работи гладко.

прочети още

Коя е единствената страна в света, която създаде Министерство на изкуствения интелект?

прочети още

Инженерите в университета в Сан Диего успяха за пръв път да предскажат кръвното налягане на индивида и да предоставят персонализирани препоръки, които да го намалят въз основа на тези данни.

прочети още

Поддържат се всички карти Maestro, Mastercard и Visa, издадени в страната и чужбина.

прочети още

Компютърът Ви има проблем със стартирането? Вентилаторите работят повече и са по-шумни от нормалното? Всичко това може да се дължи на неправилна експлоатация на кабелите в кутията. Ето и кои са най-често срещаните грешки при окабеляването.

прочети още

Първият въпрос, който трябва да си зададем, е дали сме заклети геймъри, които няма да направят компромис пред нищо, или обикновени потребители, които ще играят любимата си игра от време на време. Знаете ли, че може да се сглоби прилична конфигурация за игри, дори и без външна видеокарта?

прочети още

Фирма Кринитус ЕООД е официален търговец в онлайн платформата на Emag.bg

прочети още

Здравейте! Добре дошли в новия ни онлайн магазин. Разглеждайте, питайте и коментирайте всичко, което Ви интересува.

прочети още